Friday, 3 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Φλώρινα: Συνέδριο της «μακεδονικής μειονότητας»! Η Αστυνομία έκλεισε τους δρόμους!

Πρόκειται για το γνωστό «Ουράνιο Τόξο»
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Φλώρινας (και όχι μόνο)

το συνέδριο που διεξάγει σήμερα στο Ξινό Νερό το Ουράνιο Τόξο, το «πολιτικό κόμμα για τη μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα», όπως συστήνεται.
Ομάδα πολιτών συγκεντρώθηκε στην επαρχιακή οδό που συνδέει το Αμύνταιο με το Ξινό Νερό, θέλοντας να διαμαρτυρηθεί για την αντεθνική προπαγάνδα του κόμματος, που μιλά για «μακεδονική μειονότητα» στη Βόρεια Ελλάδα, την ώρα μάλιστα που είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της Συμφωνία των Πρεσπών.
Η αστυνομία, από την πλευρά της, θέλοντας να αποφύγει το ενδεχόμενο να προκληθεί ένταση, έχει στήσει φραγμούς σε διάφορα σημεία, πέριξ του επαρχιακού δρόμου.

Δείτε το σύνδεσμο:  https://www.facebook.com/rachel.makri/videos/2784862914873093/
Παράλληλα, η πρώην βουλευτής Κοζάνης και νυν πρόεδρος του κόμματος “Μέτωπο Νίκης” είχε καταδικάσει από χθες τη διεξαγωγή του συνεδρίου του “Ουράνιου Τόξου” στο Ξινό Νερό Φλώρινας κατηγορώντας μάλιστα τον δήμαρχο Αμυνταίου, Κωνσταντίνο Θεοδωρίδη, ότι έδωσε άδεια για την ανάρτηση του πανό.
Από την άλλη, ο δήμαρχος Αμυνταίου ξεκαθάρισε μέσω του makthes.gr ότι “άδεια για ανάρτηση πανό δεν έχουμε δώσει. Δεν κατέθεσαν (σ.σ. το Ουράνιο Τόξο) καμία αίτηση στο δήμο και είναι και θέμα της αστυνομίας πλέον πώς θα διαχειριστεί αυτό το θέμα”. Δίνοντας εικόνα από την περιοχή, ο δήμαρχος Αμυνταίου λέει ότι “ήμουν στην πλατεία στο Αμύνταιο και είδα μια ομάδα από Χρυσαυγίτες οι οποίοι διαμαρτύρονταν για το ότι γίνεται το συνέδριο του “Ουράνιου Τόξου”, ερωτηθείς για τους διαδηλωτές επί της οδού Αμυνταίου-Ξινού Νερού.
Την ίδια ώρα, “η αστυνομία, η παρουσία της είναι παντού, έχουν απομονώσει από παντού το Ξινό Νερό” επισημαίνει ο κ. Θεοδωρίδης και καταλήγει λέγοντας ότι τα πράγματα “είναι ήρεμα. Λέει ο καθένας την άποψή του”.
star – makthes

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου