Saturday, 4 May, 2024

Από κατάποση τροφής πέθανε τελικά το κοριτσάκι ενός έτους

Από κατάποση τροφής πέθανε τελικά το κοριτσάκι ενός έτους στην Κω.

Υπενθυμίζεται ότι το μωρό μεταφέρθηκε χθες το βράδυ νεκρό στο νοσοκομείο της Κω. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 24χρονη μητέρα του παιδιού, που είναι Ρομά, διαπίστωσε χθες στις 19:45 ότι η ανήλικη κόρη της είχε χάσει τις αισθήσεις της.

Στη συνέχεια, προσπάθησε να συνεφέρει το παιδί, ενώ ταυτόχρονα φώναζε για βοήθεια. Τότε, ένοικοι της πολυκατοικίας πήγαν στο διαμέρισμα προκειμένου να βοηθήσουν. Γύρω στις 20:15 η μητέρα του παιδιού κάλεσε ασθενοφόρο και ταυτόχρονα ένας άλλος ένοικος παρείχε τις πρώτες βοήθειες. Στις 20:25 έφτασαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το βρέφος δεν ανέπνεε και προχώρησαν σε ανάνηψη.
Στις 20:32 το βρέφος παρέλαβαν οι εφημερεύοντες γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Κω, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το παιδί δεν ανέπνεε. Παρά τις προσπάθειες των ιατρών, το βρέφος κατέληξε στις 20:45.

Σύμφωνα με αρχικές πληροφορίες, οι γιατροί παρατήρησαν ότι το βρέφος είχε μώλωπες και εκδορές σε διάφορα μέρη του σώματός του. Αμέσως, ενημέρωσαν την αστυνομία, όπου κατά τον έλεγχο της σορού επιβεβαίωσαν και εκείνοι τα όσα ανέφεραν οι γιατροί.

Τόσο η μητέρα του βρέφους, που είναι έγκυος, όσο και ο πατέρας του, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο τμήμα. Εκεί ισχυρίστηκαν ότι το παιδί πνίγηκε με το γάλα, την ώρα που το τάιζε η μητέρα. Ανέφεραν επίσης στις Αρχές ότι τα τραύματα που έφερε το βρέφος προέρχονταν είτε από χτυπήματα που δέχθηκε από τον αδερφό της, ηλικίας δύο ετών, είτε από κάποια ατυχήματα, ενώ σχετικά με τα ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης, δήλωσαν άγνοια. 

Τι λένε οι γείτονες για τον πατέρα του βρέφους

Οι γείτονες που γνωρίζουν την οικογένεια λένε ότι ο πατέρας ήταν μπλεγμένος και με ναρκωτικά, χτυπούσε τη γυναίκα και τα παιδιά του και είχαν ειδοποιήσει την πρόνοια, η οποία όμως δεν βοήθησε την οικογένεια.
Η οικογένεια ζει στην κεντρική Ελλάδα και πήγε στην Κω για την καλοκαιρινή περίοδο.

Οι Aρχές ερευνούν το ενδεχόμενο να έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά

Οι γιατροί παρατήρησαν ότι το βρέφος έφερε εκδορές και σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης. Η αστυνομία έχει λάβει δέκα καταθέσεις από τους γιατρούς, όπως και από τους γείτονες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα θα πραγματοποιηθεί αυτοψία στο σπίτι της μητέρας, ενώ ο πατέρας του παιδιού φέρεται να έχει απασχολήσει τις Αρχές με κατηγορίες για πορνογραφία.

iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου