Friday, 3 May, 2024

ΔΕΗ: 57.000 ευρώ στον πρόεδρο και ένα 4χρονο αγόρι νοσηλεύεται με εγκαύματα γιατί τούς έκοψε το ρεύμα!

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλη Παναγιωτάκης προσέλαβε σεκιουριτάδες για τη φύλαξη της οικίας του στις “πλάτες” του δημοσίου

Η σύμβαση με την Swedish Systems. Σε μια αποκάλυψη προβαίνουν σήμερα τα Παραπολιτικά για τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της ΔΕΗ, Μανώλη Παναγιωτάκη.

Ο κ. Παναγιωτάκης στοιχίζει στο δημόσιο ετησίως περί τα 57.000 ευρώ καθώς σύναψε σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι προκειμένου να αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια εκείνος και η σύζυγός του Μαρία Τολάκη, επίσης διευθυντικό στέλεχος της ΔΕΗ.

Η εφημερίδα παρουσιάζει τη σύμβαση (Αρ. 6300009779/ΔΥΣ/4330602) που συνήφθη τον Ιούνιο του 2016 με δικαίωμα ανανέωση; ακόμα ενός έτους, μεταξύ της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Στέγασης της δημόσιας επιχείρησης και της εδρεύουσας στη Θεσσαλονίκη Swedish Systems Security ΜΕΠΕ. Το ετήσιο κόστος της υπηρεσίας ανέρχεται στα 56.943 ευρω, 4.745 το μήνα, παρά το γεγονός ότι η ΔΕΗ διαθέτει πολυάριθμο προσωπικό φυλάκων, ενώ κατά καιρούς όπως το 2015 προσλαμβάνει και συμβασιούχους, 8μηνης κυρίως διάρκειας.symvasiΌπως αναφέρει το δημοσίευμα, το έργο ανατέθηκε απευθείας στη Swedish Systems ενώ στους όρους αναφέρεται μεταξύ άλλων: “Η ΔΕΗ διατηρεί το δικαίωμα μετακίνησης του φυλακτικού προσωπικού και σε όλα τα κτήριά της εντός του λεκανοπεδίου της Αττικής, καθώς και να τροποποιήσει το πρόγραμμα φύλαξης”.

scoops.gr

Με σοβαρά εγκαύματα 4χρονος επειδή έκοψαν το ρεύμα στην οικογένειά του

Τον Νοέμβριο του 2016 ένα τετράχρονο παιδάκι, απεγκλωβίστηκε από φλεγόμενο σπίτι στη Λάρισα.

Κατάθεση έδωσε και η μητέρα του 4χρονου η οποία επειδή είναι σε κατάσταση σοκ δεν μπόρεσε να βοηθήσει ιδιαίτερα. Το ανακριτικό της πυροσβεστικής εξετάζει το ενδεχόμενο η τραγωδία να προήλθε από ένα αναμμένο κερί στο διαμέρισμα στο οποίο όπως διαπιστώθηκε δεν υπήρχε ρεύμα.

To onlarissa.gr επικοινώνησε με το νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» για την κατάσταση του μικρού αγοριού που νοσηλεύεται στην εντατική. Σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάστασή του κρίνεται σταθερή αλλά σοβαρή, λόγω των εσωτερικών εγκαυμάτων που έχει υποστεί από την εισπνοή καπνού. «Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα», επισημαίνουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες το διαμέρισμα του 5ου ορόφου στη Μανδηλαρά δεν είχε ρεύμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εμπειρογνώμονες αναζητώντας μέσα στους καπνούς το πίνακα του ρεύματος διαπίστωσαν ότι το ρεύμα ήταν κομμένο. Το ερώτημα της προανάκρισης λοιπόν είναι πλέον πώς προκλήθηκε αυτή η αδιανόητη τραγωδία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελέας Λάρισας διέταξε να πραγματοποιηθούν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση. Ήδη, κοινωνική λειτουργός των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Λαρισαίων έχει αναλάβει την υπόθεση, η οποία φαίνεται πως έχει αρκετές τραγικές πτυχές.

Σε ανακοίνωσή του, το κίνημα «Δεν Πληρώνω» καταγγέλλει «ευθέως τη διοίκηση της ΔΕΗ και τη νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως υπαίτιους αυτής της κοινωνικής καταστροφής».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου