Friday, 26 April, 2024

Οκτώ τραυματίες από βεγγαλικά και κροτίδες την Ανάσταση. Ακρωτηριάστηκαν δυο ανήλικοι

Οι σοβαροί τραυματισμοί από τα βεγγαλικά που «φωτίζουν» τον ουρανό το βράδυ της Ανάστασης σημάδεψαν

και φέτος την εορταστική ατμόσφαιρα του Πάσχα, με οκτώ συνολικά ανθρώπους να καταλήγουν στο νοσοκομείο από το αμφιλεγόμενο έθιμο.

Τέσσερα παιδιά τραυματίστηκαν σοβαρά από τις κροτίδες που έπεσαν μετά το «Χριστός Ανέστη» το βράδυ της Ανάστασης σε Σύμη, Αγκίστρι, Πύλο και Ρόδο. Τέσσερις ακόμη ενήλικοι άνδρες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο στο Λεωνίδιο στην προσπάθειά τους να πυροδοτήσουν βεγγαλικά.

Ακρωτηριασμό στα δάχτυλα του δεξιού χεριού και με εγκαύματα στο πρόσωπο 13χρονος στη Σύμη

Ειδικότερα, θύμα των βεγγαλικών έπεσε ένα 13χρονο αγόρι στη Σύμη, το οποίο υπέστη μερικό ακρωτηριασμό στα δάχτυλα του δεξιού του χεριού, ενώ τραυματίστηκε και στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», ο 13χρονος βρίσκονταν με τον πατέρα του στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννου στη Σύμη, όταν έσκασε πάνω του μια κροτίδα με αποτέλεσμα το αγόρι να έχει ακρωτηριαστεί στις φάλαγγες τεσσάρων δαχτύλων του δεξιού του χεριού.

Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και γύρω στις 2 τα ξημερώματα πήγε ελικόπτερο στο νησί και από εκεί με μια μικρή στάση στη Κω, ο 13χρονος αεροδιακομίσθηκε στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, όπου και χειρουργήθηκε με επιτυχία. Αυτή την ώρα νοσηλεύεται στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και βρίσκεται στη διαδικασία της αποκατάστασης.

Κροτίδα έπεσε πάνω σε 14χρονο αγόρι. Ακρωτηριάστηκαν όλα τα δάχτυλα του αριστερού του χεριού

Ένας ακόμη ακρωτηριασμός ανηλίκου συνέβη στο Αγκίστρι το βράδυ της Ανάστασης, όταν κροτίδα έπεσε πάνω σε ένα 14χρονο αγόρι, προκαλώντας του πολλαπλά εγκαύματα, ακρωτηριασμό όλων του των δαχτύλων στο αριστερό του χέρι, ενώ τραυματισμό υπέστη και στο δεξί του χέρι. Το αγόρι έπρεπε να διακομιστεί στο νοσοκομείο «Παίδων Αγία Σοφία» όπου υποβλήθηκε σε χειρουργείο και νοσηλεύεται επίσης στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής για την αποκατάστασή του.

Κροτίδα έσκασε στο χέρι 8χρονου στην Πύλο

Σοβαρό τραυματισμό από ρίψη κροτίδας υπέστη ένα 8χρονο αγόρι στην περιοχή της Πύλου. Σύμφωνα με το eleftheriaonline.gr ένας 8χρονος με καταγωγή από την Αλβανία βρέθηκε με έναν φίλο του έξω από τον ναό της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, όπου βρήκαν μία κροτίδα, η οποία φαινόταν να μην έχει σκάσει.

Προσπάθησε να την ανάψει, αλλά αυτή έσκασε στο χέρι του τραυματίζοντας τον σοβαρά στον αντίχειρά και στην παλάμη. Το παιδί αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πύλου και από εκεί με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Όμως κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του σε Νοσοκομείο της Αθήνας και έτσι μεταφέρθηκε με ιδιωτικό μέσο στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Με εγκαύματα στο πρόσωπο από βεγγαλικό 7χρονη στη Ρόδο

Με εγκαύματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου ένα κοριτσάκι επτά ετών το βράδυ του Σαββάτου, το οποίο τραυματίστηκε από βεγγαλικό στο χωριό Μαλώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδα rodiaki.gr, η 7χρονη βρίσκονταν στο προαύλιο της εκκλησίας της περιοχής, όταν άγνωστοι άρχισαν να πετούν βεγγαλικά. Όπως φαίνεται και στα πλάνα που έχουν δημοσιευθεί στα social media, από τις ρίψεις βεγγαλικών εκδηλώθηκαν φλόγες που πέρασαν πάνω από συγκεντρωμένα άτομα κοντά στην εκκλησία της περιοχής.

«Καμένο στο πρόσωπο, είναι εντάξει στο σπίτι του, νοσηλεύτηκε ένα 24ωρο στο νοσοκομείο και πήγε στο σπίτι του. Έχει εγκαύματα […] Κάτι πρέπει να γίνει, από το να απαγορευτούν που κυκλοφορούν στο εμπόριο, δεν λέγονται πια βεγγαλικά και δυναμιτάκια. Είναι δυναμίτες» τόνισε ο πρόεδρος της Κοινότητας Μαλώνας, Νεκτάριος Μουστακέλλης.

Τέσσερις νεαροί τραυματίστηκαν στο Λεωνίδιο, προσπαθώντας να ανάψουν βεγγαλικά

Σοβαρό ατύχημα με βεγγαλικά σημειώθηκε, όμως, λίγο μετά την Ανάσταση και στο Λεωνίδιο της Αρκαδίας. Ειδικότερα, τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να πυροδοτήσουν βεγγαλικά. Οι τέσσερις νεαροί άνδρες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας για τις πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, οι δύο έχουν πάρει εξιτήριο από το Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου, ενώ οι άλλοι δύο μεταφέρθηκαν στην Τρίπολη και από εκεί δόθηκε εντολή να μεταφερθούν στην Αθήνα, καθώς οι αρμόδιοι γιατροί έκριναν αναγκαία τη διακομιδή τους στην πρωτεύουσα, αρχικά για τον έναν τραυματία και κατόπιν για τον άλλο, αφού φέρουν εγκαύματα στα χέρια και το στήθος.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου