Friday, 26 April, 2024

Συγκέντρωση χιλιάδων κόσμου, κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των εμβολίων, σε δύο σημεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε σε Σύνταγμα και Ομόνοια

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις περί τις 20.000 κόσμου είναι οι συγκεντρωμένοι, που διαμαρτύρονται για τα μέτρα που ελήφθησαν και που προβλέπουν μεταξύ άλλων, τον υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων ομάδων που εργάζονται σε δομές που σχετίζονται με την Υγεία ή τις ευπαθείς ομάδες… και σίγουρα προβλέπεται επέκταση σε όλον τον πληθυσμό της χώρας, εφόσον σήμερα ανακοινώθηκαν σκέψεις για εμβολιασμούς παιδιών από 12 ετών και άνω και ξεκινούν από την Πέμπτη, αυτοί των 15-17!
Άτομα κρατούν ελληνικές σημαίες, στην πλατεία Συντάγματος και πανό, με τα οποία αντιδρούν στον εμβολιασμό, ενώ υπάρχει διακριτική αστυνομική παρουσία.
Την ίδια στιγμή στην Ομόνοια πολλοί καταστηματάρχες, που πρέπει να διαχωρίσουν τα μαγαζιά τους σε μεικτά, free και “σκέτα” εμβολιασμένων, αντιδρούν στην τροπολογία, δηλώνοντας ότι θα αναγκαστούν να διαχωρίσουν τους πολίτες. Κρατούν πανό που γράφει «Ελευθερία. Όχι στους διαχωρισμούς. Όχι στους εκβιασμούς. Όχι στην τρομοκρατία».
Πορεία κατά της υποχρεωτικότητας και στη Θεσσαλονίκη
Σε εξέλιξη και η πορεία κατά των εμβολιασμών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν από τον Λευκό Πύργο όπου και συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 19:00. Σε ένα από τα πανό τους αναγράφουν: “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. ΟΧΙ στους διαχωρισμούς, στους εκβιασμούς, στην τρομοκρατία“.


Η πορεία κατευθύνθηκε μέσω των οδών Π. Μελά και Τσιμισκή, Εγνατία και στην πλατεία Αριστοτέλους. Από εκεί μέσω της Λεωφόρου Νίκης, κατέληξαν στον Λευκό Πύργο, όπου και ήταν σημείο εκκίνησή της.
Την πορεία περιφρουρεί ισχυρή παρουσία ΜΑΤ, ενώ η Τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο αριθμός των συμμετεχόντων στην πορεία αγγίζει τις 12.000.
Σε δήλωσή του, ο Μιχάλης Πατσίκας, μέλος Εθνικού Συμβουλίου Κινήματος “Ελεύθεροι Άνθρωποι” τόνισε ότι θα πρέπει να πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και πως ο διαχωρισμός για τα εμβόλια είναι φασισμός. Οι πορείες συνεχίζονται και σε άλλες μεγάλες πόλεις, ανά την επικράτεια.  

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

One comment

  1. Xefteris Nikolaos

    ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 25000 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ