Thursday, 2 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Τέμπη: Έφοδος της αστυνομίας στα γραφεία του ΟΣΕ για τα ηχητικά αρχεία του δυστυχήματος

Μετά από εντολή του Εφέτη Ανακριτή Σωτήρη Μπακαΐμη, η αστυνομία προχώρησε την Τρίτη στην κατάσχεση των σκληρών δίσκων με τα πρωτότυπα ηχητικά από την νύχτα του δυστυχήματος των Τεμπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που ήρθαν στη δημοσιότητα από την εφημερίδα «Ελευθερία», αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνοδεία εισαγγελικού λειτουργού, προχώρησαν στην κατάσχεση των σκληρών δίσκων με τα πρωτότυπα ηχητικά αρχεία των συνομιλιών ανάμεσα στον σταθμάρχη και τους μηχανοδηγούς. Η έφοδος της αστυνομίας, αναφορικά με την έρευνα για τα συμβάντα της μοιραίας νύχτας του δυστυχήματος των Τεμπών, έγινε μετά από έρευνα στα γραφεία του ΟΣΕ στην Αθήνα. Η έφοδος της αστυνομίας, συνοδεία εισαγγελέα εκτιμάται ότι συνδέεται με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», το οποίο προκάλεσε πολιτικό σεισμό και την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας. σύμφωνα με το δημοσίευμα «Μονταζιέρα στα Τέμπη» οι συνομιλίες που είχαν έρθει στο φως της δημοσιότητας είχαν υποστεί μοντάζ.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα της Λάρισας, η κατάσχεση των σκληρών δίσκων που έγινε την Τρίτη με εντολή του εισαγγελέα έγινε ενδεχομένως για να διασταυρωθεί αν τα αρχεία που έχουν συμπεριληφθεί στην δικογραφία είναι τα πραγματικά της 28ης Φεβρουαρίου και της 1ης Μαρτίου.

Δειγματοληπτικός έλεγχος στα χώματα που μεταφέρθηκαν από τον τόπο του δυστυχήματος
Την Παρασκευή 5 Απριλίου αναμένεται να γίνει έλεγχος στα χώματα που βρίσκονται σε ιδιωτικό οικόπεδο. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ελευθερίας», κλιμάκιο της Χημικής Υπηρεσίας με πραγματογνώμονες και εισαγγελικό λειτουργό θα κάνουν δειγματολογικό έλεγχο σε ιδιωτικό οικόπεδο.

Ο έλεγχος που θα γίνει την Παρασκευή θα είναι ο ίδιος που έγινε στον τόπο του δυστυχήματος των Τεμπών. Ακόμα, η έρευνα που θα γίνει θα προσπαθήσει χρησιμοποιώντας εκπαιδευμένους σκύλους να εντοπίσει τυχόν γενετικό υλικό.

onlarissa

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου