Saturday, 4 May, 2024

Τον σκότωσε και κοιμόταν μία 4ετία δίπλα του. Η δολοφονία που εξιχνιάστηκε 17 χρόνια μετά

Τον σκότωσε και κοιμόταν μία τετραετία δίπλα του. Η δολοφονία που εξιχνιάστηκε έπειτα από 17 χρόνια

Η σκοτεινή ιστορία της άγριας δολοφονίας, πριν από 17 ολόκληρα χρόνια, ενός 23χρονου Αλβανού αναμένεται να αναβιώσει σήμερα σε δικαστική αίθουσα των Ιωαννίνων.

*Διαβάστε εδώ: Θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 – “Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν”

Στο εδώλιο θα καθίσει ένας 44χρονος ομοεθνής του θύματος, ο οποίος είχε εγκαταλείψει την Ελλάδα λίγο μετά τη δολοφονία, ενώ συνελήφθη μόλις πριν από έντεκα μήνες και οδηγήθηκε στις φυλακές Λάρισας. Ο ίδιος αρνείται κάθε σχέση με τη δυσώδη αυτή υπόθεση.

Ο νεαρός Εμιλιάνο είχε φτάσει στη χώρα μας για να εργαστεί, αλλά εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στις 24 Δεκεμβρίου 2007. Επί τέσσερα χρόνια τον αναζητούσε ο αδελφός του, καθώς παρέμενε αγνοούμενος, με τον σημερινό κατηγορούμενο να δηλώνει άγνοια για το τι είχε απογίνει ο νεαρός, αν και ήταν από τους τελευταίους που τον είχαν δει ζωντανό.

Το πτώμα του 23χρονου εντοπίστηκε τον Μάιο του 2011 σε στάβλο στην περιοχή των Μαρμάρων στα Ιωάννινα.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, ο σκελετός είχε βρεθεί καλυμμένος απλώς με μια λαμαρίνα, ενώ το κρανίο ήταν σπασμένο.

Ωστόσο, το στοιχείο που «έκαψε» τον κατηγορούμενο είναι το γεγονός ότι στον συγκεκριμένο στάβλο κοιμόταν ο ίδιος όλα εκείνα τα χρόνια της εξαφάνισης του 23χρονου, ελάχιστα μέτρα από το σημείο που είχε εντοπιστεί το πτώμα. Όπως μάλιστα είχε ισχυριστεί, δεν είχε… μυρίσει τίποτα περίεργο τα τέσσερα χρόνια που κοιμόταν δίπλα από τα οστά. Εκείνη την εποχή ο σημερινός κατηγορούμενος εργαζόταν ως επιστάτης στο στάβλο.

Με την εξαφάνιση του νεαρού είχε ασχοληθεί συνολικά τέσσερις φορές και η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη, χωρίς όμως αποτέλεσμα, και τελικά η υπόθεση «ξεχάστηκε». Μέχρι πριν από έντεκα μήνες, οπότε συνελήφθη ως φυσικός αυτουργός της ανθρωποκτονίας. Σύμφωνα με το newsit.gr, κατηγορούμενος και θύμα φέρεται να είχαν διαφορές για μια αποτυχημένη εισαγωγή ναρκωτικών από την Αλβανία, που είχε αναλάβει ο 23χρονος, ο οποίος ωστόσο έχασε το «πολύτιμο» φορτίο, για το οποίο κατηγορήθηκε ότι το πούλησε και κράτησε τα χρήματα.

Το χρονικό της φρίκης ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2007, όταν ο Εμιλιάνο θέλησε να έρθει ως λαθρομετανάστης στην Ελλάδα, όπως κατέθεσε ο αδελφός του: «Ο Εμιλιάνο όμως μας είχε πει ότι, για να περάσουν στην Ελλάδα, θα πρέπει να πάρουν και τρεις τσάντες με χασίς. Την τσάντα τού την είχαν δώσει δύο αδέλφια. Τις τσάντες θα τις έφερνε με άλλα δύο παιδιά από ένα χωριό διπλανό. Ξεκίνησαν, αλλά στα μέσα της διαδρομής, στον Γράμμο, είχε μεγάλη κακοκαιρία και πήρε τηλέφωνο τα παιδιά αυτά. Του είπαν να αφήσει τα πράγματα εκεί και να γυρίσει πίσω. Μετά από δύο ημέρες γύρισε πάλι και πήγε να πάρει τις τσάντες. Πήγε όμως και δεν ήταν εκεί»… δείτε εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου