Tuesday, 19 March, 2024

Η σταρ του Squid Game αποκαλύπτεται στη Vogue

Η Τζανγκ Χο-γιον, το μοντέλο και στη συνέχεια ηθοποιός από τη Νότια Κορέα που έγινε γνωστή περίπου μέσα σε μια νύχτα μετά την κυκλοφορία

της δημοφιλούς δυστοπικής σειράς του Netflix «Το Παιχνίδι του Καλαμαριού» («Squid Game»), είναι η πρώτη Κορεάτισσα που πρωταγωνιστεί στο εξώφυλλο της Vogue.

Η ηθοποιός ξεχώρισε για τον ρόλο της ως η φυγάς Καν Σε-μπάιοκ στη σειρά της πλατφόρμας streaming που καθήλωσε χιλιάδες κόσμου λίγο πριν τον ερχομό του 2022. Μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες, κατάφερε να συγκεντρώσει εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram, γεγονός που την έκανε την Κορεάτισσα ηθοποιό με το περισσότερο κοινό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Όμως, τώρα σημειώνει άλλη μια προσωπική επιτυχία με το εξώφυλλο του τεύχος της αμερικανικής εκδοχής του περιοδικού μόδας που θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο.

Όσο για το αν θα υπάρξει συνέχεια της σειράς, ο δημιουργός Χουάνγκ Ντονγκ-χιουκ επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει και δεύτερη σεζόν. Σε συνέντευξή της, η ηθοποιός συζητά για την άνοδο και πτώση και ξανά την ανοδική πορεία της καριέρας της: τη δόξα στον κόσμο της μόδας, τη μοναξιά που ένιωσε όταν οι δουλειές ως μοντέλο άρχισαν να γίνονται ολοένα και λιγότερες και τη διεθνή αναγνώρισε μετά την επιτυχία του «Squid Game». «Αισθάνομαι ότι υπάρχει ένα όριο σε αυτά που μπορούν να εκφραστούν με λέξεις. Δεν ξέρω γιατί, αλλά δεν μπορούσα να φάω, έχασα 8 κιλά. Ήμουν τόσο μπερδεμένη και όλα έμοιαζαν τόσο χαοτικά. Δεν πίστευα και δεν εμπιστευόμουν τίποτα». Η τεράστια επιτυχία του «Squid Game» ίσως αρχικά να τρόμαξε την ηθοποιό και την έβαλε σε διαδικασία να κάνει μια αναδρομή στις προκλήσεις που αντιμετώπιζε στην καριέρα της πριν την πρεμιέρα της σειράς. Όμως, αναφέρει ότι η οικογένειά της τη στήριξε καθόλη τη διάρκεια αυτού του «ταξιδιού». Σε ηλικία 19 ετών, η ηθοποιός ήρθε δεύτερη στον διαγωνισμό «Korea’s Next Top Model». Μετακόμισε στη Νέα Υόρκη όπου κέρδισε τα βλέμματα στην πασαρέλα για τα βαμμένα μοβ μαλλιά της. Αργότερα, η καριέρα στο μόντελινγκ εκτοξεύτηκε καθώς εργάστηκε με εταιρείες όπως οι Λουί Βιτόν, Μαρκ Τζέικομπς και Σανέλ. Μέχρι που λίγο μετά το 2019 οι δουλειές άρχισαν να μειώνονται. Περνούσε τον χρόνο της με μαθήματα αγγλικών και παρακολούθηση ταινιών σε streaming. Τότε, ανακάλυψε ένα νέο ενδιαφέρον στην υποκριτική. «Κοιτάζωντας πίσω, αν δεν ζούσα τις ήσυχες και μοναχικές στιγμές, δεν ξέρω αν θα ονειρευόμουν μια καριέρα στην υποκριτική», δήλωσε στη Vogue.

Σήμερα, η ηθοποιός απολαμβάνει ένα νέο επίπεδο επιτυχίας, κοιτάζει μπροστά και έχει ήδη μερικές ιδέες για το ποιο θα ήθελε να είναι το επόμενό της πρότζεκτ. «Θέλω να βάψω τα μαλλιά μου όπως (την Κέιτ Γουίνσλετ) στην ταινία “Η αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού”. Μωβ; Είναι το αγαπημένο μου χρώμα. Δώστε μου έναν χαρακτήρα που βάφει τα μαλλιά του μωβ».

Kathimerini-cnn

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου