Tuesday, 19 March, 2024

Η Εθνική Πόλο Γυναικών «πάτησε» 22-3 τη Σκλοβακία και… οπλίζει για την Ολλανδία!

«Υγιεινός περίπατος» για την Εθνική Πόλο γυναικών αποδείχτηκε, όπως, εξάλλου, αναμενόταν ο προημιτελικός του προ-ολυμπιακού τουρνουά

της Τεργέστης με τη Σλοβακία, με το τελικό σκορ να γράφει 22-3 υπέρ της ελληνικής ομάδας!
Ακόμη και με μία σχετικά υποτονική εμφάνιση, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν είχε κανένα πρόβλημα να επιβάλει τη δεδομένη ανωτερότητά του. Δύο γρήγορα γκολ της Τσουκαλά στο πρώτο τρίλεπτο άνοιξαν το δρόμο για την εθνική, που έφτασε σε ρυθμό… προπόνησης στο 9-1 του ημιχρόνου. Ο (προπονητής) Τεό Λοράντος μοίρασε το χρόνο συμμετοχής σε όλες τις παίκτριες, συμπεριλαμβανομένων των δύο τερματοφυλάκων (Διαμαντοπούλου και Σταματοπούλου), αλλά η «ψαλίδα» της διαφοράς συνέχισε να ανεβαίνει, με μέγιστη τιμή το τελικό +19.
Πλέον η Εθνικής μας ετοιμάζεται πυρετωδώς για τον «τελικό» πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με αντίπαλο την πανίσχυρη Ολλανδία, η οποία δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα κόντρα στο Καζακστάν απόψε το βράδυ. Ο κρίσιμος ημιτελικός Ελλάδα – Ολλανδία θα διεξαχθεί το Σάββατο 23/01, στις 19:00, και, σε περίπτωση νίκης, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα προκριθεί στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο!
Θυμίζουμε πως η Ολλανδία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό του 2018, ενώ, δύο χρόνια αργότερα, κατέλαβε την 4η θέση, αποτελώντας μία πολύ δύσκολη αντίπαλο.
Τα οκτάλεπτα: 1-4, 0-5, 2-7, 0-6
Σλοβακία (Μίλαν Χένκριχ): Ντβοράνοβα, Κοβατσίκοβα 1, Χάλοτσκα, Κβασνίκοβα, Κιερνοζόβα, Σεντλάκοβα, Πέτσκοβα, Κάτσκοβα 1, Στανκοβιάνσκα, Ματιάτοβα,Κατλόβσκα 1, Κίσοβα
Ελλάδα (Τεό Λοράντος): Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά 6, Τριχά 1, Ελευθεριάδου 2, Πλευρίτου Μ., Ξενάκη 3, Νίνου, Πάτρα, Κώτσια 1, Πλευρίτου Β. 4, Πλευρίτου Ε. 1, Μυριοκεφαλιτάκη 4, Σταματοπούλου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου