Friday, 26 April, 2024

Κορυφαίοι αθλητές στον Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης

Η φετινή διοργάνωση χαρακτηρίζεται τόσο από τη μαζικότητα των συμμετοχών, που για άλλη μια χρονιά συντρίβει κάθε προηγούμενο ρεκόρ

Σπουδαία ονόματα των μεγάλων αποστάσεων συγκαταλέγονται ανάμεσα στους περισσότερους από 21.500 δρομείς από 61 χώρες που θα βρεθούν στην εκκίνηση του Protergia 5ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης και του Δρόμου Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ., το Σάββατο 8 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η φετινή διοργάνωση χαρακτηρίζεται τόσο από τη μαζικότητα των συμμετοχών, που για άλλη μια χρονιά συντρίβει κάθε προηγούμενο ρεκόρ, όσο και από την παρουσία δρομέων υψηλού επιπέδου, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να περάσουν από τους πρώτους την αψίδα του τερματισμού στο Λευκό Πύργο.

Στον Ημιμαραθώνιο των 21,1 χλμ. (θα ξεκινήσει με τη δύση του ήλιου, στις 18:45, από το Λιμάνι), στην κατηγορία ανδρών, ξεχωρίζει η παρουσία του θριαμβευτή του 2013 και 2ου στην περσινή διοργάνωση, Μιχάλη Παρμάκη, ο οποίος επιστρέφει σε ρόλο πρωταγωνιστή μετά από μία μεγάλη περιπέτεια υγείας, που έθεσε σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή του.

Εκτός από τον πρωταθλητή του διοργανωτή Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων, τη νίκη θα διεκδικήσουν πολλοί κορυφαίοι δρομείς των μεγάλων αποστάσεων, όπως είναι οι Γεράσιμος Γρίβας και Γιάννης Ζερβάκης που θα τρέξουν με την Εθνική Ενόπλων, ο Κώστας Παλάντζας, ο Γιάννης Κρέκας, ο Γιώργος Μίνος, ο Γιώργος Μπουντούλης, ο Χρήστος Βλαχάκης, ο Αντώνης Παπαδημητρίου, ο Νίκος Πούλιος και ο Μιχάλης Γκούσης.

Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον υπόσχεται ο αντίστοιχος αγώνας των γυναικών, όπου ξεχωρίζει η συμμετοχή της Ράνιας Ρεμπούλη και μαζί της στην εκκίνηση θα βρεθούν μεταξύ άλλων η περσινή νικήτρια Σόνια Τσεκίνι-Μπουδούρη, η Παναγιώτα Βλαχάκη, η Βασιλική Καραγεωργάκη, η Ευαγγελία Νίκου, η Αγγελική Φωκά, η Ελένη Παπαδοπούλου και η Ειρήνη Μιχαλά. Ισχυρός ανταγωνισμός αναμένεται και στο Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ. (ώρα εκκίνησης 21:15, μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης), όπου στους άνδρες έχει δηλώσει συμμετοχή ο νικητής του περσινού αγώνα αλλά και του 2012, Μάριος Αποστολίδης, καθώς και οι Γιώργος Δρόσος, Παύλος Αποστολίδης, Ιάσων Ιωαννίδης, Θανάσης Παγουνάδης, Πασχάλης Τερζής, ενώ στις γυναίκες θα είναι παρούσα η θριαμβεύτρια του 2013 και 2014 Μαργαρίτα Ντίνα, καθώς και οι Ζωή Ανδρικοπούλου, Δήμητρα Ιορδανίδου, Βασιλεία Κωνσταντινοπούλου.

Παράλληλα, στο μεγάλο νυχτερινό πάρτυ δρόμου της χώρας θα συμμετάσχουν και πρωταθλητές άλλων αγωνισμάτων του στίβου, όπως ο Μιχάλης Δαρδανελιώτης, η Μαρία Λιτσέμι, η Ελένη Λευκοπούλου, η Ολυμπία Καραγιάννη, η Φανή Δημητριάδου, η Μαρία Γκίση, κ.ά. Οι ξεχωριστές παρουσίες δεν σταματούν εκεί, αφού στην εκκίνηση του Δρόμου Υγείας 5.000 μ. θα βρεθούν αρκετά ακόμη αστέρια του ελληνικού αθλητισμού, του χθες και του σήμερα:

Μοναδική λάμψη υπόσχονται οι επιφανείς εκπρόσωποι της Ολυμπιακής ομάδας, την οποία οργανώνει το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης και περιλαμβάνει την επίσημη συμμετοχή του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα». Με τη δική του ομάδα θα τρέξει ο Σύλλογος Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών (ΣΕΕΔΑ), ενώ παρών για άλλη μια χρονιά θα δηλώσει ο υπερμαραθωνοδρόμος και παγκόσμιος πρωταθλητής της κωπηλασίας, Γιάννης Κουρκουρίκης, λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειάς του στο «Σπάρταθλον».

Επιπλέον, ένα σημαντικό μήνυμα θα στείλουν μέσα από τη δική τους παρουσία ο 95χρονος Φώτης Πετρίδης, ο γηραιότερος δρομέας της διοργάνωσης, αλλά και πολλοί συνάνθρωποί μας με αναπηρίες, που επίσης θα απολαύσουν τη συμμετοχή τους στο μεγαλύτερο νυχτερινό πάρτι δρόμου. Παράλληλα, με τις δικές τους ομάδες θα τρέξουν οι περισσότεροι από τους 50 υποστηριζόμενους φορείς κοινωνικής προσφοράς, οι οποίοι θα λάβουν από την Οργανωτική Επιτροπή το ποσό των 5 ευρώ για κάθε δρομέα τους.

Η διοργάνωση θα έχει ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ3, το πρόγραμμά της οποίας αναμεταδίδεται και σε live streaming από τον δικτυακό τόπο http://webtv.ert.gr/ert3/.

O Protergia 5ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, της AIMS και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ενώ παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και πλήθος θεσμικών φορέων, φορέων υποστήριξης και εθελοντικών φορέων. Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση θα βρείτε στον επίσημο δικτυακό τόπο, www.thesshalfmarathon.org.

voria.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου