Tuesday, 19 March, 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Πέρασαν στον τελικό του επί κοντώ Στεφανίδη-Κυριακοπούλου

Μετά από έναν δύσκολο αγώνα που διεκόπη λόγω έντονης βροχόπτωσης οι δύο Ελληνίδες αθλήτριες εξασφάλισαν το εισιτήριο για τον τελικό
Διπλή εκπροσώπηση θα έχει ο ελληνικός στίβος στον τελικό του επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο Κατερίνα Στεφανίδη και η πρωταθλήτριά μας Νικόλ Κυριακοπούλου εξασφάλισαν το εισιτήριο για τον τελικό που είναι προγραμματισμένος για την Πέμπτη (5/8) στις 13.20 ώρα Ελλάδας.
Κάθε άλλο παρά εύκολο έργο πάντως είχαν οι αθλήτριες στον προκριματικό. Το όριο για το τελικό ήταν στα 4,70 μέτρα, το οποίο όμως ούτε που πλησίασαν οι επικοντίστριες. Και αυτό διότι λίγο μετά την έναρξη των δύο προκριματικών γκρουπ, έπιασε δυνατή βροχή που άλλαξε όλα τα δεδομένα. Οι διοργανωτές αποφάσισαν να διακόψουν για περίπου 40 λεπτά το αγώνισμα, ενώ κι όταν επέστρεψαν οι αθλήτριες, οι συνθήκες του αγώνα ήταν εξαιρετικά δύσκολες.
Είναι ενδεικτικό ότι η διάσημη Αμερικανίδα επικοντίστρια Σάντι Μόρις, ασημένια στο Ρίο, στην πρώτη της προσπάθεια στα 4.55 είδε το κοντάρι της να σπάει, ενώ στη δεύτερη τραυματίστηκε με αποτέλεσμα να μείνει εκτός τελικού σε μια έκπληξη μεγατόνων. Επίσης, αποκλείστηκαν μεγάλες αθλήτριες όπως η Νίνα Κένεντι με 4,82 μ. φετινή επίδοση, η Αλίσα Νιούμαν και η Αντζέλικα Μόζερ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου