Friday, 26 April, 2024

Ευρωπαϊκή αναγνώριση για τις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ

Ευρωπαϊκή αναγνώριση για τις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ

Στην πρώτη θέση στην Ελλάδα και 46η στην Ευρώπη κατετάγη η Ακαδημια του ΠΑΟΚ σε έρευνα του CIES για τα τμήματα υποδομής που προώθησαν τους περισσότερους ποδοσφαιριστές στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ως μια δικαίωση για τη δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής εκλαμβάνουν στον ΠΑΟΚ τα αποτελέσματα του CIES που κατέταξε τις Ακαδημίες της ομάδας πρώτες στην Ελλάδα και 46 στην Ευρώπη.

Η έρευνα είχε ως στόχο την κατάταξη των ακαδημιών που έχουν εκπαιδεύσει για 3 χρόνια και προωθήσει τους περισσότερους ποδοσφαιριστές στα 31 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Εκτενή αναφορά στο θέμα έγινε και στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ όπου ο υπεύθυνος Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος ανέφερε: «Είναι μια διάκριση, η οποία δείχνει τη δουλειά που γίνεται στα Τμήματα Υποδομής του ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ μέσα από τα Τμήματα Υποδομής του έχει αρχίσει να παράγει ποδοσφαιριστές και στόχος μας είναι οι περισσότεροι εξ αυτών να ενσωματώνονται στην πρώτη ομάδα και να τη βοηθούν να πετύχει τους στόχους της.
Στο PAOK Academy θέλουμε να βάλουμε τις σωστές βάσεις γύρω από την εκπαίδευση ενός παίκτη στο σωστό ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και κατοχής μπάλας, αλλά και στη διαμόρφωσή του ως χαρακτήρα. Αυτός είναι και ο λόγος που δίνουμε μεγάλη βαρύτητα και στην πρόοδο των παιδιών στο σχολείο.
Μεγάλος μας στόχος είναι να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε μια πρότυπη σχολή Έλληνα ποδοσφαιριστή. Κι από εκεί και πέρα σε ορίζοντα πενταετίας να έχουμε βελτιώσει ακόμα περισσότερο τα νούμερά μας και να βρισκόμαστε μέσα στην πρώτη 20άδα της Ευρώπης».

Πηγή: sport-fm.gr
Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου