Friday, 26 April, 2024

Ανώτερος ο Εθνικός επικράτησε στο τοπικό ντέρμπι της Αναγέννησης

Ανώτερος ο Εθνικός επικράτησε στο τοπικό ντέρμπι της Αναγέννησης

Σπουδαία νίκη στο τοπικό ντέρμπι των Γιαννιτσών πήρε ο Εθνικός επί της Αναγέννησης με 2-0 στο γήπεδο της Ν. Τραπεζούντας. Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, με τους παίκτες του Πολυχρόνη Χαραλαμπίδη να δείχνουν πιο αποφασισμένοι από την αρχή μέχρι το τέλος, ενώ δεν έλειψαν και τα νεύρα μεταξύ των ποδοσφαιριστών σε αρκετές φάσεις. Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο πρώην επιθετικός της Αναγέννηση, Κώστας Καπουσούζης, που πέτυχε τα δύο γκολ της αναμέτρησης.

Στο πρώτο λεπτό ο Μαραντίδης δοκίμασε από μακριά το σουτ, με τον Σαββουλίδη να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ. Στο 19ο λεπτό ο Ζαμίδης βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον Καπουσούζη και αυτός με ωραίο πλασέ στην απέναντι γωνία άνοιξε το σκορ για τον Εθνικό. Πέντε λεπτά αργότερα ο Βεζυργιανόπουλος έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν έφυγε στην αντεπίθεση, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα άλλαξα ελάχιστα πορεία και πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Αναστασιάδη σε κόρνερ.

Στην αμέσως επόμενη φάση ο Καπουσούζης πήρε τη μπάλα από τα αριστερά, μπήκε μέσα στην περιοχή και έκανε το γύρισμα, με τη μπάλα να κοντράρει και καταλήγει στο δοκάρι της εστίας του Σαββουλίδη. Στο 33΄ ο Καρακάσογλου έκανε ωραία ατομική ενέργεια από τα δεξιά, έδωσε στον Ζαμίδη και αυτός με τη σειρά του στον Κηλίκη μέσα στην περιοχή, ωστόσο το σουτ του τελευταίου κατέληξε πάνω στον τερματοφύλακα. Στο 37΄ ο Λέντι εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ από τα 30 μέτρα και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Στο 57΄ ο Κηλίκης έφυγε στην αντεπίθεση από πλάγια θέση και έκανε το σουτ, με τον Σαββουλίδη να διώχνει σε κόρνερ, ενώ στα αριστερά ήταν μόνος ο Καπουσούζης. Στο 62΄ η Αναγέννηση σκόραρε, αλλά ο Δεμερτζής Ν. το ακύρωσε σωστά. Ο Κάρτζιος έκανε την ατομική ενέργεια από το κέντρο, έκανε το σουτ με τον Αναστασιάδη να διώχνει και στη συνέχεια ο Κυζιρίδης εκτεθειμένος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ δε μέτρησε. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Καρυπίδης θα μπορούσε να δώσει πέναλτι υπέρ του Εθνικού σε τράβηγμα πάνω στον Καπουσούζη εντός περιοχής, ωστόσο έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο 79΄ διαμορφώθηκε το τελικό 2-0, όταν ο Καπουσούζης πίεσε και πήρε τη μπάλα πριν βγει άουτ, μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή και με ωραίο σουτ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Πολύ καλή η διαιτητική τριπλέτα των Καρυπίδη, Δεμερτζή Ν. και Αλμαλιώτη.

Εθνικός Γιαννιτσών (Πολυχρόνης Χαραλαμπίδης): Αναστασιάδης, Βασιλειάδης, Σαββάκης, Γιόντης (67΄ Τσάλμας), Γρηγοριάδης, Γκουγκουλούδης, Μαραντίδης, Ζαμίδης, Καπουσούζης (83΄ Τερζής), Καρακάσογλου (65΄ Τοπαλίδης), Κηλίκης

Αναγέννηση Γιαννιτσών (Φώτης Μητσάκης): Σαββουλίδης, Μπίνας (86΄ Ασλανίδης, Δουλκερίδης, Αλεξανδρίδης, Βασιλειάδης, Χαραβιτίδης, Σίμος, Λέντι, Κάρτζιος, Κοκκινίδης (33΄ Κυζιρίδης), Βεζυργιανόπουλος (46΄ Ζαφειρίου).

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου