Sunday, 5 May, 2024

Κηφισιά-Πανσερραϊκός 4-4

Ο εντυπωσιακός στο α’ μέρος, Πανσερραϊκός, προηγήθηκε 3-0 της Κηφισιάς στα πρώτα 22 λεπτά και παρότι αγωνιζόταν από το 44′ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Χάγεκ έδειχνε να αντέχει στην πίεση της γηπεδούχου, αλλά ο Αλμπέρτο Μποτία στο 90′ + 11′ έγραψε το τελικό 4-4 σε καταπληκτικό ματς!

Στο «Μιχάλης Κρητικόπουλος» της Καισαριανής έγινε το πιο θεαματικό και πιο παραγωγικό ματς που έχουμε δει στην τρέχουσα Stoiximan Superleague! Η Κηφισιά έμεινε πίσω στο σκορ με τρία γκολ από το 22′ κόντρα στον εξαιρετικό Πανσερραϊκό του Πάμπλο Γκαρσία, όμως η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου αρνήθηκε να χάσει στο πρώτο ματς στην έδρα της και με λυτρωτή τον Μποτία στο 90+12′ ισοφάρισε σε 4-4 και πήρε έναν όπως εξελίχθηκε το ματς… ανέλπιστο και «παλικαρίσιο» βαθμό.

Το πρώτο ημίχρονο του πρώτου ματς της Κηφισιάς στην Καισαριανή για τη Stoiximan Superleague ήταν… εφιαλτικό. Οι Σερραίοι προηγήθηκαν μόλις στο 4ο λεπτό. Ο Λούμορ με το κεφάλι… έστρωσε την μπάλα, ο Δεληγιαννίδης τον απέφυγε, o Μποτία δεν πρόλαβε να τον σταματήσει και με δυνατό σουτ νίκησε τον Κρίστινσον.

Η ομάδα των Βορείων Προαστίων δεν πατούσε καλά και δέχτηκε δεύτερο γκολ, στο 11′. Από απομάκρυνση του Μασούρα με το κεφάλι, η μπάλα στρώθηκε στον Στάικο, ο οποίος με φανταστικό βολέ από το ύψος του ημικυκλίου έστειλε την μπάλα πρώτα στη ρίζα του δοκαριού και από εκεί στα δίχτυα.

Η Κηφισιά ψαχνόταν στον αγωνιστικό χώρο, δεν είχε καθαρό μυαλό και στο 22′ ο Κρίστινσον μάζεψε για τρίτη φορά την μπάλα από τα δίχτυα του. Ο Μούργος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μποτία έχασε τον Μπέργκστρομ και Σουηδός στόπερ με κεφαλιά νίκησε τον Ισλανδό τερματοφύλακα.

Ανακάτεψε την τράπουλα ο Αναστασίου, έμεινε με δέκα ο Πανσερραϊκός

Ο Γιάννης Αναστασίου βλέποντας πως η ομάδα του δεν είχε… βγει στον αγωνιστικό χώρο του «Μιχάλης Κρητικόπουλος» προσπάθησε να ξυπνήσει τους ποδοσφαιριστές του με τρεις αλλαγές. Ο Έλληνας τεχνικός «ξήλωσε» την αριστερή του πλευρά και έβαλε τους Αντερέγκεν και Παρρά αντί των Μπιφουμά και Λούμορ, ενώ έριξε στη μάχη και τον νεαρό Κωνσταντακόπουλο στη θέση του Πέιου.

Οι ισορροπίες άλλαξαν στο φινάλε του πρώτου μέρος. Ο Χάγεκ ανέτρεψε τον Οζέγκοβιτς στο ημικύκλιο της περιοχής, στην αρχή ο διαιτητής Ματσούκας έδωσε απλά φάουλ αλλά μετά από παρέμβαση του VAR άλλαξε την απόφαση του και τον απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Δεύτερη αποβολή σε τέσσερις αγωνιστικές για τον Τσέχο, ο οποίος είχε δει κόκκινη μέσω VAR και στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό. Η Κηφισιά είχε μια καλή στιγμή για να μειώσει στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Στην μοναδική φάση μέχρι τότε που κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα ο Κρισιούμα βγήκε σε θέση βολής αλλά ο Χόβαν τον νίκησε.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε πέντε γκολ και ήταν για… γερά νεύρα! Η Κηφισιά είχε την μπάλα στα πόδια της και στο 56′ βρήκε το γκολ που άναψε τη σπίθα. Ο Μποτία έβγαλε εξαιρετική πάσα, ο Κωνσταντακόπουλος κοντόλαρε και με δυνατό σουτ από διαγώνια θέση νίκησε τον Χόβαν και μείωσε το σκορ.

Ο Γιάννης Αναστασίου συνέχισε να… παλεύει ένα φαινομενικά χαμένο ματς και στο 58′ άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2, με τον Τεττέι στο πλευρό του Οζέγκοβιτς. Στο 72′ ο Βόσνιος σέντερ φορ βρήκε δίχτυα για δεύτερη διαδοχική αγωνιστική, καθώς μετά από εκτέλεση φάουλ του Κρισιούμα με μια απλή επαφή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χόβαν.

Στο 78′ ο Πανσερραϊκός έδειξε για ακόμα μια φορά να καθαρίζει το ματς. Μετά από φάση διαρκείας οι παίκτες της Κηφισιάς δεν κατάφεραν να διώξουν την μπάλα, ο Κρίστινσον δεν βγήκε να μπλοκάρει και ο ο Πηλέας με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και με τη βοήθεια της κόντρας από το πόδι του Μποτία έδωσε εκ νέου αέρα δυο γκολ στην ομάδα του.

Η Κηφισιά δεν σταμάτησε να το πιστεύει και το ποδόσφαιρο την δικαίωσε. Στο 90+7′ ο Κρισιούμα έδωσε δεύτερη ασίστ, καθώς έβγαλε «φαρμακερή» σέντρα και ο Τεττέι με κεφαλιά δικαίωσε τον Γιάννη Αναστασίου και μείωσε τη διαφορά στο γκολ. Στην τελευταία φάση του ματς, στο 90+12′ μετά από εκτέλεση στατικής φάσης ο Οζέγκοβιτς έπιασε το ψαλίδι και η μπάλα έφτασε στον Αλμπέρτο Μποτία, ο οποίος εξ επαφής έκανε το 4-4, χάρισε στην ομάδα του τον τέταρτο βαθμό της στο πρωτάθλημα και πνίγηκε στις αγκαλιές των συμπαικτών του.

Κηφισιά (Γιάννης Αναστασίου): Κρίστινσον, Μασούρας, Βαφέας, Μποτία, Λούμορ (33′ Παρράς), Πέιος (34′ Αντερέγκεν), Παπασάββας (58′ Τεττέι), Μπαρμπόσα, Ίλιεφ (72′ Ιπαλίμπο), Μπιφουμά (34′ Κωνσταντακόπουλος), Οζέγκοβιτς

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν, Μπέργκστρομ, Χάγιεκ, Πεταυράκης, Πηλέας (90+3′ Τσαγκαλίδης), Ουεντραόγκο, Στάικος (68′ Μορέιρα), Δεληγιαννίδης, Μούργος (46′ Γκοτζαμανίδης), Χατζηστραβός (68′ Τομάς), Άλεκσιτς (60′ Μπαΐροβιτς)

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου