Tuesday, 19 March, 2024

Χρυσός ο Απόστολος Χρήστου: Πρωταθλητής Ευρώπης στα 50 μέτρα ύπτιο

Ο Απόστολος Χρήστου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου στη Ρώμη και έβαλε την Ελλάδα στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

Στη σπουδαιότερη στιγμή της καριέρα του, ο Χρήστου πήρε τη νίκη στον τελικό των 50 μέτρων ύπτιο και κατάφερε να ακούσει το εθνικό ύμνο, κάνοντας το όνειρό του πραγματικότητα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής της κολύμβησης ανέβηκε στο βάθρο για την απονομή χωρίς να μπορεί να κρύψει τη χαρά του για την επιτυχία που πρόσφερε στην Ελλάδα.

Ο τρομερός- και πλέον πρωταθλητής Ευρώπης, Απόστολος Χρήστου, έκανε το όνειρό του πραγματικότητα με τη νίκη του στα 50μ ύπτιο με 24.36 (πανελλήνιο ρεκόρ) και αφού έγραψε την δική του ιστορία στο Φόρο Ιτάλικο και μετά από μια κραυγή που επιτέλους ήρθε η στιγμή να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου μετά από τρεις 3ες θέσεις, μίλησε για το επίτευγμά του: «Είναι ένα όνειρο που το ονειρεύομαι εδώ και 6 χρόνια γιατί βρίσκομαι στον τελικό κάθε ευρωπαϊκού και ήταν αυτό που ήθελα από το 2016 που ήταν ο πρώτος μου τελικός σε ευρωπαϊκό ανδρών και ήρθε επιτέλους και είμαι πολύ χαρούμενος. Η ατμόσφαιρα ήταν τρομερή πριν μπούμε, όλοι ζητωκραύγαζαν για τον Ιταλό (Τόμας Τσεκόν) και ήταν πάρα πολύ καλό αγώνας και τον χάρηκα. Η κούρσα βγήκε από μόνη της, δεν σκέφτηκα πάρα πολλά πράγματα, θα την χαρακτήριζα παρόμοια με την χθεσινή και αφού πήγε και πιο γρήγορα και είναι και πανελλήνιο ρεκόρ είμαι πολύ χαρούμενος. Τη νίκη μου την αφιερώνω φυσικά στον προπονητή μου (Παναγιώτη Βελέντζα) που γιορτάζει και σήμερα, του έκανα το καλύτερο και θέλω να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί όλα αυτά τα χρόνια είναι δίπλα μου κάθε μέρα για ότι χρειαστώ, έχοντας στήριξη μόνο από την οικογένειά του και την ομάδα του, οπότε του αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια για αυτό που έχουμε πετύχει μαζί γιατί του το χρωστάω. Τώρα ήρθε η ώρα για τον Εθνικό ύμνο, που τον περιμένω πολλά χρόνια».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου