Saturday, 4 May, 2024

Μίκης: «Μειοψηφίες μας κυβερνούν και καταστρέφουν τη χώρα μας…»

Μίλησε ο Μίκης Θεοδωράκης στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα και ξεκίνησε λέγοντας: «Αδέλφια μου ρατσιστές, ναζιστές, τραμπούκοι, αναρχικοί…»

αναφερόμενος ειρωνικά σε όσους πέταξαν μπογιές στο σπίτι του, επιρρίπτοντας παράλληλα ευθύνες και στην κυβέρνηση.

«Θα παραμείνω πιστός στους προγόνους μας που δίδαξαν την θυσία για την πατρίδα»  συνέχισε ο μουσικοσυνθέτης υπό το σύνθημα «Γερά, στα χνάρια του Μελά»!

Επιπλέον, τόνισε ότι: «Σε αυτούς που μας απειλούν ανοιχτά και ξεκάθαρα πρέπει να αντισταθούμε. Το επόμενο βήμα της σαλαμοποίησης θα είναι η χώρα μας». Συνθήματα, όπως “Μίκη αλλάζεις την ιστορία” ακούγονται αυτή την ώρα! “Αν υποχωρήσουμε τώρα στην ανοιχτή πρόκληση των Σκοπίων, για να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ με τη δική μας ψήφο και να μας απειλούν αύριο με το χειρότερο τρόπο, είμαστε άξιοι της μοίρας μας” σημειώνει ο Μίκης… «τόσο έτοιμους μας θεωρεί ο Σκοπιανός πρωθυπουργός ή τόσο αφελείς ώστε να κατεβάσουμε τα παντελόνια»;

«Στην Κυβέρνηση το λέω, αν τολμήσουν να βάλουν την υπογραφή τους, πριν να κάνουν δημοψήφισμα… Μειοψηφίες μας κυβερνούν και καταστρέφουν τη χώρα μας…», είπε.

Πρόσθεσε ο  Μίκης Θεοδωράκης:  « Ναι, είμαι πατριώτης διεθνιστής και περιφρονώ  τον φασισμό σε όλες του τις μορφές και προπάντων την πιο επικίνδυνη μορφή του, την αριστερόστροφη. Με τις ομαδούλες των αριστεριστών  που είναι σκέτοι στυγνοί τρομοκράτες».

Όπως ανέφερε: «Καταστρέφουν τη χώρα μας πίσω από τις αλχημείες των γεωπολιτκών που είναι θλιβερές αποφύσεις ενός συστήματος που μας πονά και μας δαγκώνει γιατί ξέρει ότι πεθαίνει και για αυτό είναι πιο επικίνδυνο».

Ζήτησε ο Μίκης Θεοδωράκης: «Να μην θεωρήσουμε ποτέ ότι υπάρχει μία άλλη, μία νόθα Μακεδονία. Αν το κάνουμε είναι σα να βγάζουμε τα μάτια μας με τα ίδια μας τα χέρια».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου