Saturday, 4 May, 2024

Συλλαλητήριο Αθήνα: Ανατριχίλα με χιλιάδες κόσμου, συνθήματα και τον Εθνικό Ύμνο (vid)

Η σημερινή μέρα θα μείνει στην ιστορία. Την 4η Φεβρουαρίου θα τη θυμόμαστε ως τη μέρα που εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ενώθηκαν για να στείλουν ηχηρό μήνυμα για τη Μακεδονία μας

και την ελληνικότητα της που είναι αδιαμφισβήτητη.

Εκατοντάδες χιλιάδες, έχουν έρθει από κάθε περιοχή της Ελλάδας, από κάθε μεριά του πλανήτη. Από τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Μεγάλη Βρετανία, από την Αμερική, ακόμα και από την Αυστραλία βρίσκονται στην Αθήνα για να φωνάξουν ότι η Μακεδονία μας δεν χαρίζεται! 

Πλήθος κόσμου έχει κατακλύσει τόσο την πλατεία Συντάγματος, όσο και όλους τους γύρω δρόμους, τραγουδώντας τον Εθνικό ύμνο και παραδοσιακά τραγούδια.  Ο Μίκης Θεοδωράκης, καταχειροκροτούμενος από τους διαδηλωτές που τον ευχαρίστησαν,  φώναξε: «Ζήτω η Μακεδονία, η ελληνική».

Δεκάδες οι διαδηλωτές από όλο το νομό Πέλλας, κρατώντας μία μεγάλη ελληνική σημαία έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο και τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή». Μάλιστα, έστειλαν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση, λέγοντας πως θα τους βρουν μπροστά τους, για την εθνική προδοσία, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, που πρόκειται να διαπράξει.

Τώρα μιλάει ο Μίκης Θεοδωράκης ο οποίος μεταξύ άλλων, τονίζει ότι σε αυτούς που μας απειλούν ανοιχτά και ξεκάθαρα πρέπει να αντισταθούμε. Το επόμενο βήμα της σαλαμοποίησης θα είναι η χώρα μας”. Συνθήματα, όπως “Μίκη αλλάζεις την ιστορία” ακούγονται αυτή την ώρα! “Αν υποχωρήσουμε τώρα στην ανοιχτή πρόκληση των Σκοπίων, για να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ με τη δική μας ψήφο και να μας απειλούν αύριο με το χειρότερο τρόπο, είμαστε άξιοι της μοίρας μας” σημειώνει ο Μίκης…

Το συλλαλητήριο συντονίζουν:

Παμμακεδονικές Ενώσεις Η.Π.Α., Αυστραλίας, Καναδά, Ευρώπης

Μακεδονικά Σωματεία Αφρικής

Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων

International Hellenic Association

Ελληνοαμερικάνικο Εθνικό Συμβούλιο

Μακεδονικοί Σύλλογοι Αθηνών

Ομογενειακές Οργανώσεις ανά τον κόσμο

Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Θεσσαλονίκης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου