Friday, 26 April, 2024

“Ξεσηκωμός” και στην Πέλλα, μετά το δυστύχημα στα Τέμπη. 24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ, δήμων, συνδικάτων

Απεργιακός ξεσηκωμός μετά το δυστύχημα στα Τέμπη. 24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ, δήμων, συνδικάτων

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα, Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, η χώρα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας για σήμερα, μετατρέποντας τη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε απεργία, με κύρια αιτήματα να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Οι δημόσιες υπηρεσίες, όπως το Τμήμα Μεταφορών στον Νέο Μυλότοπο θα παραμένει σήμερα επίσης κλειστό. 

Χωρίς μαθήματα το ΑΠΘ όπως και αρκετά σχολεία, με όσους εκπαιδευτικούς επιλέξουν να συμμετέχουν στην απεργία. Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) και το ΔΣ της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ συμμετέχουν στην απεργία και στη συγκέντρωση στις 12:30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος, διεκδικώντας να αποδοθούν ευθύνες για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), στο πλαίσιο και της απόφασης της ΑΔΕΔΥ, συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση 12.30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος «για την εθνική τραγωδία των Τεμπών και την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας».

Επίσης, στην 24ωρη πανελλαδική απεργία συμμετέχει και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Στον δήμο Πέλλας, ο Σύλλογος Εργαζομένων δίνει το παρών στην απεργιακή κινητοποίηση: «Για να απαιτήσουμε όλοι μαζί να μπει τέρμα στην επικοινωνιακά θωρακισμένη  πολιτική της εξαθλίωσης και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών… αυτή την ώρα, έξω από το Δημαρχείο στα Γιαννιτσά και το απόγευμα στην απεργιακή ανοικτή συγκέντρωση, στις 18:00 στον Πεζόδρομο.Αποχή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών, αποφάσισε ομόφωνα, ως ελάχιστη ένδειξη πένθους και σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, την αποχή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών από τα καθήκοντά τους, την Τετάρτη.

Δείτε εδώ τις συγκεντρώσεις σε όλον τον νομό Πέλλας και το κάλεσμα των αγροτών για μπλόκα στις γραμμές του ΟΣΕ.

Κοινό κάλεσμα Αγροτικών Συλλόγων Μεσημερίου-Πέλλας «Ενότητα» στον σταθμό του ΟΣΕ Έδεσσας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου