Saturday, 4 May, 2024

Πυροσβέστες από την Πέλλα συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Αλεξανδρούπολη

Από το Σάββατο, όταν ξέσπασε η πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη, οι πυροσβεστικές δυνάμεις του Νομού Πέλλας

προσφέρουν τη συνδρομή τους, με τρία οχήματα και 6 άνδρες, για την κατάσβεση στην οποία συμμετέχουν όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Μακεδονίας.
Χαρακτηριστικό των δυνάμεων της Πέλλας είναι ότι κάθε μέρα αλλάζουν πληρώματα και ότι επί 12 ώρες βρίσκονται στον δρόμο.
Ανάκληση και αναστολή αδειών για το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος

Δυνάμεις από Κύπρο και Ρουμανία στην Αλεξανδρούπολη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς

Πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Κύπρο, καθώς και επίγειες δυνάμεις από τη Ρουμανία θα συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Αλεξανδρούπολη, όπως ανέφερε ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων, Γιάνες Λέναρσιτς με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (τουίτερ).

«Ως απάντηση στις πυρκαγιές στην Αλεξανδρούπολη στην Ελλάδα, επιστρατεύουμε δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα μέσω του rescEU με έδρα την Κύπρο και μια πυροσβεστική ομάδα με περισσότερους από 50 πυροσβέστες και 10 οχήματα από τη Ρουμανία μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ για την υποστήριξη των εθνικών ομάδων» επισημαίνει ο κ. Λέναρσιτς, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας


Σε Εύβοια (11 αστυνομικοί, 5 οχήματα), Βοιωτία (25 αστυνομικοί, 13 οχήματα), Αλεξανδρούπολη (38 αστυνομικοί, 18 οχήματα) και οι αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν από πολλές περιοχές, και πάλι δίπλα στον πολίτη.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου