Friday, 3 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Θεσσαλονίκη: Έκαψαν τη σημαία των ΗΠΑ μπροστά από το αμερικανικό προξενείο

Την αμερικανική σημαία έκαψαν μπροστά από το προξενείο των ΗΠΑ διαδηλωτές των αποψινών κινητοποιήσεων για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Είχαν προηγηθεί συνθήματα κατά του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.
Οι συγκεντρωμένοι κατέφθασαν μπροστά από το προξενείο των ΗΠΑ περί τις 19.00 και έκαψαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας την σημαία των ΗΠΑ. Την ώρα που καιγόταν η σημαία τραγουδούσαν το «Πότε θα κάνει ξαστεριά» και το «Ακορντεόν».
Το ίδιο έκαναν λίγα λεπτά αργότερα και διαδηλωτές του δεύτερου μπλοκ των μελών της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και των αντιεξουσιαστών, οι οποίοι έβαλαν φωτιά μια σημαία της «αστερόεσσας» έξω από το προξενείο και φώναξαν συνθήματα κατά των ΗΠΑ, ενώ με υψωμένες γροθιές τραγούδησαν το «Πότε θα κάνει ξαστεριά».

Αυτή την ώρα, σημειώνονται επεισόδια με ρίψεις μολότοφ, πετροπόλεμο και χρήση χημικών, βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά το πέρας των κινητοποιήσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου.


Ομάδα διαδηλωτών μετά το πέρας των κινητοποιήσεων πέταξε μολότοφ, πέτρες και αντικείμενα προς τους αστυνομικούς που βρίσκονται μέσα στη ΔΕΘ ενώ επίσης αυτή την ώρα βάζει φωτιά σε κάδους.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου