Friday, 3 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1

Βράδυ γεμάτο άγχος για τον Ολυμπιακό, καθώς δυσκολεύτηκε, αλλά τελικά έκαμψε την αντίσταση του μαχητικού ΠΑΣ Γιάννινα

και επικράτησε με 3-1. Ντόι, Ναβάρο και Γιόβετιτς τα γκολ των νικητών, με τον Κόντε μείωσε ο «Αγιαξ της Ηπείρου».

Σπουδαία νίκη που δεν ήρθε τόσο εύκολα για τον Ολυμπιακό με 3 διαφορετικούς σκόρερ. Επεβλήθη με 3-1 του ΠΑΣ χάρις στα γκολ των Ντόι, Ναβάρο και Γιόβετιτς. Είχε κάνει προσωρινά το 2-1 με τον Κόντε με πέναλτι ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Καρβαλιάλ αποφάσισε να δώσει χρίσμα βασικού για πρώτη φορά στον Ορτα. Επελέξε να παρατάξει τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, τους Ορτέγα, Ντόι, Ρέτσο και Κίνι στην τετράδα της άμυνας ενώ ο Όρτα έκανε το ντεμπούτο του με τα «ερυθρόλευκα» δίπλα στον Εσε. Ο Φορτούνης βάσει αρχικού σχεδίου θα ήταν στο «10», με τον Μασούρα και τον Μαρτίνς ως εξτρέμ και έχοντας τον Ναβάρο στην επίθεση.

Από την άλλη ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν με τον Αθανασίου στο τέρμα και τους Σόρια, Εραμούσπε, Μπακαδήμα και Κιάκο στην τετράδα της άμυνας. Ο Καραχάλιος στη μεσαία γραμμή με τους Λιάσο και Ριένστρα ενώ ο Ροσέρο και ο Τζίμας τοποθετήθηκαν ως εξτρέμ, έχοντας τον Μπάλαν στην κορυφή ως φορ.

Ένα μέτριο προς κακό α’ μέρος του Ολυμπιακού και 0-0 στο ματς

Το α’ μέρος είχε ορισμένες καλές φάσεις αλλά δημιουργικά και μεσοεπιθετικά ο Ολυμπιακός ήθελε αρκετά παραπάνω πράγματα απέναντι σε έναν ΠΑΣ που κυρίως ήθελε να κρατήσει το μηδέν κάτι λογικό. Μόλις στο 2ο λεπτό του αγώνα το σουτ του Μασούρα πέρασε έξω. Ο Ολυμπιακός θα είχε και τη φάση με το σουτ του Μασούρα στο 7′ που απέφερε κόρνερ. Στο 19′ μετά από φάουλ του Φορτούνη ο Μασούρας βρέθηκε σε θέση φορ αλλά ξανά σούταρε εκτός στόχου. Στο 27′ ο Ορτα βρήκε χώρο και έκανε ένα σουτ με κόντρα που μπλόκαρε ο Αθανασίου.

Στο 30ό λεπτό ο Φορτούνης βγήκε απέναντι στον Αθανασίου και έβαλε φάλτσο στο σουτ του χάνοντας την πιο μεγάλη φάση του ημιχρόνου μετά από κλέψιμο του Εσε και πάσα του Μασούρα. Στο 39′ ήταν η σειρά του ΠΑΣ να απειλήσει με σουτ του Σόρια που έβγαλε δύσκολα ο Πασχαλάκης. Στο 41′ ο Ντόι είχε μία καλή στιγμή με κεφαλιά λίγο έξω μετά το κόρνερ του Φορτούνη. Το α’ μέρος έκλεισε στο 0-0 με τους Πειραιώτες σε επίπεδο μεσοεπιθετικών να μην έχουν σχεδόν κανέναν διακριθέντα. Εάν μπορούσαν να κρατήσουν κάτι θετικό θα ήταν η παρουσία του Ορτα και αυτή έως ένα σημείο.

Γκολάρα από τον Ντόι και 1-0, το 2-0 ο Ναβάρο και το 2-1 με πέναλτι ο Κόντε

Στο 2ο 45λεπτο ο Ολυμπιακός βρήκε έναν ανέλπιστο πρωταγωνιστή. Τον Ντόι. Αρχικά στο 51′ ο Ναβάρο από κοντά είχε μία κεφαλιά που μπλόκαρε εύκολα ο Αθανασίου. Στο 57′ ο Ντόι πήρε τη μπάλα μετά από γύρισμά της, πέρασε έναν αντίπαλο και έκανε ένα δυνατό σουτ για το γκολ. Σουτάρα με τον Αθανασίου να είναι και εκτός θέσης.

Πολύ λίγο μετά ακυρώθηκε γκολ του Μασούρα ως οφσάιντ μετά από τσεκάρισμα και το VAR. Στο 65′ ο Ζέλσον Μαρτίνς είχε ένα σουτ πάνω στα χέρια του Αθανασίου. Στο 66′ ο Ναβάρο θα έβαζε το 3ο του γκολ με τον Ολυμπιακό μετά από πάσα του Φορτούνη που σε 2ο χρόνο μέτρησε μετά από VAR Check. Στο 71′ είχε φάση (και άλλη φάση) και ο Ζέλσον Μαρτίνς. Στο 74ο λεπτό υποδείχθηκε πέναλτι σε βάρος του Ρέτσου πάνω στον Τούτου και στο 75′ ο Κόντε το εκτέλεσε εύστοχα για το 2-1. Λίγα λεπτά πριν το τέλος του ματς ο Ναβάρο είχε κλέψιμο πάνω στον Μπακαδήμα και ένα σουτ στο δοκάρι.

Πρώτο γκολ του Γιόβετιτς μετά τον Σεπτέμβριο με μπαλιά Μασούρα και 3-1

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Φορτούνης πήρε τη μπάλα και την έστειλε στον Μασούρα. Εκείνος κάνει το γύρισμα με τον Γιόβετιτς να κάνει ένα σουτ που πήγε στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα. Ήταν το πρώτο του γκολ στον Ολυμπιακό μετά τον περασμένο Σεπτέμβριο για το τελικό 3-1. Μία σημαντική νίκη για τον Ολυμπιακό που δεν ήρθε τόσο εύκολα αλλά ήρθε σε μία αναμέτρηση που έκανε ντεμπούτο και ο Τσικίνιο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ορτέγα, Ντόι, Ρέτσος, Κίνι, Εσε (73′ Καρβάλιο), Ορτα (61′ Τσικίνιο), Φορτούνης, Μασούρας, Ζέλσον Μαρτίνς (73′ Ποντένσε) και Ναβάρο (90′ Γιόβετιτς).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Αθανασίου, Σόρια, Εραμούσπε, Μπακαδήμας, Κιάκος (82′ Κιάκος), Καραχάλιος, Λιάσος, Ριένστρα (82′ Εφορντ), Ροσέρο (63′ Τούτου), Τζίμας και Μπάλαν (63′ Κόντε).

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου