Friday, 3 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 0-1

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος μέχρι το 0-1, το γκολ για σεμινάριο συνεργασίας δίνει αβαντάζ πρόκρισης στο τριφύλλι και η ρεβάνς στη Λεωφόρο με τον ΠΑΟΚ αναμένεται καυτή.

Ραζβάν Λουτσέσκου vs Φατίχ Τερίμ, πράξη 2η! Μέσα σε διάστημα μερικών ημερών, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός συναντήθηκαν εκ νέου στο γήπεδο της Τούμπας με φόντο μία θέση στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος. Οι μεν γηπεδούχοι φρόντισαν να «φρεσκάρουν» σε… ακραίο βαθμό την αρχική ενδεκάδα τους. Από το ντέρμπι με την ΑΕΚ, μόλις τρεις ποδοσφαιριστές διατήρησαν την φανέλα βασικού (Κοτάρσκι, Κεντζιόρα και Αντρίγια). Οι δε φιλοξενούμενοι κινήθηκαν σε μία δοκιμασμένη και εκ του αποτελέσματος, πετυχημένη, συνταγή, αυτήν που είχαν κόντρα στον Ολυμπιακό.

Με το… καλημέρα της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός έδειξε διάθεση να… μπλοκάρει τον Δικέφαλο, πιέζοντας ψηλά τους Θεσσαλονικείς. Ο ΠΑΟΚ όμως ήταν ιδιαίτερα απειλητικός στο ανοιχτό γήπεδο, στοχεύοντας σε πρώτη φάση στ΄αριστερά της άμυνας του αντιπάλου, με τον Μλαντένοβιτς να αντιμετωπίζει προβλήματα ελέω Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Στο 13΄ της αναμέτρησης, ο Σέρβος απέφυγε ωραία τον συμπατριώτη του, πάτησε στην περιοχή του Παναθηναϊκού, έκανε τη σέντρα αλλά ο Ντεσπόντοφ δεν μπόρεσε να πιάσει την μπάλα όπως ήθελε.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να εγκλωβίσει τους «πράσινους» με βασικό όπλο το επιθετικό του τρανζίσιον, όπως φάνηκε και στο 15′, με τον Αντρίγια να ψάχνει τον Μπράντον Τόμας με μία πάσα στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού, ωστόσο, ο Ντραγκόσφκι είχε «διαβάσει» ήδη τον κίνδυνο. Ο πορτιέρε του Παναθηναϊκού φώναξε «παρών» και στο 21′, στην μεγαλύτερη ενδεχομένως ευκαιρία του Δικεφάλου, όταν ο Ράφα Σοάρες πάσαρε στον Μπράντον, ο Ισπανός πλάσαρε μέσα από τη μικρή περιοχή αλλά ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε!

Με τον ίδιο τρόπο, μέσα από το τρανζίσιον, προσπάθησε να «εκτελέσει» και ο Παναθηναϊκός τον ΠΑΟΚ στο 32΄αλλά το κακό κοντρόλ του Παλάσιος μετά από μία φοβερή μπαλιά του Μπερνάρ, κατέστρεψε τις όποιες καλές προϋποθέσεις των «πρασίνων» καθώς οι γηπεδούχοι πρόλαβαν να παρέμβουν! Γεγονός που προκάλεσε και την έκρηξη του Τούρκου προπονητή.

Τρία λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι κατέγραψαν μία ακόμη καλή στιγμή όταν ο Μπερνάρ πάτησε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε το πλασέ, με τον Κετζιόρα να βάζει το πόδι του και την μπάλα να φεύγει κόρνερ. Το ημίχρονο της τακτικής, των τρεξιμάτων και των μονομαχιών έκλεισε με φάση διαρκείας στην περιοχή του Παναθηναϊκού και τον Μπράντον να στέλνει τη μπάλα άουτ με εντυπωσιακό γυριστό σουτ! Με το 0-0 αναχώρησαν για την ανάπαυλα του ημιχρόνου οι δύο ομάδες.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 53΄, ο Παναθηναϊκός έβαλε «φωτιά» στο ματς και μπήκε μπροστά στο σκορ. Το σύνολο του Φατίχ Τερίμ άλλαξε υπέροχα την μπάλα εκτός περιοχής, ο Κότσιρας έκανε το γέμισμα, ο Μπερνάρ πήρε την κεφαλιά αριστερά της περιοχής, ο Κοτάρσκι απέκρουσε, αλλά στο ριμπάουντ μίλησε ο Σπόραρ για το 0-1 του Παναθηναϊκού.

Ο Σλοβένος θα μπορούσε να κάνει ακόμη μεγαλύτερη ζημιά στον ΠΑΟΚ στο 60΄, όταν με υπέροχη ατομική ενέργεια, άδειασε δύο αντιπάλους, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Κοτάρσκι. Το γκολ αλλά και το μομέντουμ του Παναθηναϊκού, σήμαναν τον συναγερμό στον πάγκο του ΠΑΟΚ, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να προχωρά σε τρεις μαζεμένες αλλαγές μεσοεπιθετικά, επιστρατεύοντας Τάισον, Μεϊτέ και Μουργκ, από τη στιγμή που ο Γιάννης Κωνσταντέλιας έμεινε εκτός αποστολής λόγω ίωσης.

Μετρημένες κινήσεις από πλευράς Φατίχ Τερίμ στο μεσοδιάστημα, με τον Μαντσίνι να αντικαθιστά τον Παλάσιος και ο Ζέκα τον Σπόραρ, που σήμαινε και εσωτερική αλλαγή για τους «πράσινους» καθώς ο Μπακασέτας μετατοπίστηκε στην κορυφή και ο Τσέριν ανέβηκε πιο ψηλά. Μπακασέτας και Τάισον όμως δεν έμελλε να συνυπάρξουν για πολύ εντός του αγωνιστικού χώρου καθώς αμφότεροι αποβλήθηκαν από τον Ολλανδό, αφήνοντας με δέκα τις ομάδες τους.

ΠΑΟΚ Κοτάρσκι, Ράφα, Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα, Ότο, Σβαμπ (Οζντόεφ 76’), Τσιγγάρας (Μεϊτέ 63’), Αντόνιο (Τάισον 63’), Ντεσπόντοφ (Μουργκ 63΄), Αντρίγια, Μπράντον (Σαμάτα 70’).

Παναθηναϊκός Ντραγκόφσκι, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς (Χουάνκαρ 86’), Κότσιρας, Αράο, Ρούμπεν, Μπακασέτας, Μπερνάρντ (Βαγιαννίδης 86’), Τσέριν (Σένκεφελντ 86’), Παλάσιος (Μαντσίνι 68’), Σπόραρ (Ζέκα 74’).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Άλαρντ Λίντχαουτ (Ολλανδία)

VAR: Έρβιν Μπλανκ (Ολλανδία) -AVAR: Βασίλης Νικολακάκης (Λασιθίου)

ΒΟΗΘΟΙ: Ρότζιερ Χόνιγκ-Πάτρικ Ίνια (Ολλανδία)

ΤΕΤΑΡΤΟΣ: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου