Friday, 26 April, 2024

Μαρτυριάρης: Πανικός με τα ψηφοδέλτια

Μαρτυριάρης: Πανικός με τα ψηφοδέλτια

Πανικός με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ στον νομό. Διαμαρτυρήθηκε ο Δάνης Τζαμτζής (με το δίκιο του κατά την άποψη μας) και αμέσως έγιναν διορθωτικές κινήσεις. Ενώ στο ψηφοδέλτιο ήταν ο Κώστας ο Μπαρμπαγιάννης από Σκύδρα που εργάζεται στην Έδεσσα, τοποθέτησαν στη θέση του την Ευθαλία Τσαλκιτζή από την Έδεσσα και όχι από τη Νέα Πέλλα όπως νόμιζαν και νομίζουν αρκετοί. Μια νέα κοπέλα που εργάζεται εκτός Έδεσσας. Όμως η Ματίνα Σπάρταλη από τον δήμο Σκύδρας παρέμεινε στο ψηφοδέλτιο. Ο Δάνης διαμαρτυρήθηκε διότι είχε τρεις υποψηφίους από τον μικρότερο δήμο του νομού που είναι η Σκύδρα και δεν είχε ούτε έναν από τον δήμο Έδεσσας. Έχω μια απορία, αυτοί που ασχολήθηκαν με το ψηφοδέλτιο του νομού, δεν είναι από την Πέλλα; Δεν ήταν από την Ελλάδα; Διότι πως αλλιώς να το εξηγήσω όταν δεν κατανέμουν τους υποψηφίους ανάλογα με τον πληθυσμό κάθε δήμου. Ανακάτεψαν όλον τον νομό, εξέθεσαν τη Νομαρχιακή της ΝΔ και κάποιους βουλευτές, λέγοντας ότι φροντίζουν μόνο τον εαυτόν τους, δηλαδή μόνο να εκλεγούν αυτοί και ας μην βγει πρώτη δύναμη η Ν.Δ στον Νομό, ενώ εάν γινόταν πιο σωστή κατανομή δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Πάντως εκτός από τις νέες κοπέλες που μπήκαν στο ψηφοδέλτιο, θα πρέπει να πούμε ότι και η Γέση Πασχαλίδου από την Αριδαία πήρε την απόφαση να είναι υποψήφια έχοντας πολύ λίγο χρόνο για προεκλογικό αγώνα, μόνο και μόνο να στηρίξει τη Νέα Δημοκρατία, να έχει υποψήφιο στην Αλμωπία που να την εκφράζει και νομίζουμε η Γέση θα ενώσει την Αλμωπία, διότι εδώ και 40 χρόνια αγωνίζεται για το κόμμα.

Επίσης δεν είναι μικρή υπόθεση για τον υποψήφιο της Ν.Δ στην Πέλλα Διονύση Σταμενίτη, σε μια περίοδο που δεν έχουν επιτυχία οι συγκεντρώσεις, να γεμίσει το κέντρο των Καταρρακτών και το ισόγειο και το πατάρι στην Έδεσσα και να υπάρχουν και εκτός αίθουσας ψηφοφόροι του. Θα πρέπει να αποπνέει μεγάλη εμπιστοσύνη στους ψηφοφόρους του. Διονύση εάν αυτό αποτυπωθεί και στην κάλπη, τότε νομίζω δεν θα έχεις πρόβλημα εκλογής, φυσικά θα εξαρτηθεί και από την πανελλαδική πορεία του κόμματος σου.

Όμως και η Θοδώρα Τζάκρη, δεν έμεινε με τα χέρια σταυρωμένα. Ξεκίνησε τον προεκλογικό της αγώνα, έτσι όπως τον γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα και στέφεται πάντα με επιτυχία. Και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στα Γιαννιτσά την Κυριακή έδινε παρόν στον πεζόδρομο με τους άλλους δυο υποψηφίους του, η Θοδώρα έκανε τον αγώνα της στον ορεινό όγκο του νομού σπίτι – σπίτι, διότι αυτή η συνταγή που χρησιμοποιεί την βγάζει πρώτη όσες φορές έχει κατεβεί σε προεκλογικό αγώνα για βουλευτικές εκλογές. Δεν νομίζω τώρα να μην πετύχει η τακτική της για να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Όμως και τα άλλα κόμματα δεν πάνε πίσω, αλωνίζουν τον νομό. Το ΚΚΕ σταθερό όπως πάντα, η αυξομείωση του θα είναι ελάχιστη, η Χρυσή Αυγή με αρχηγό τον Γιάννη Σαχινίδη, ο οποίος μάλλον ξεχνάει γρήγορα και διαμαρτύρεται ότι η εφημερίδα μας μεροληπτεί εις βάρος τους, ξεχνώντας ότι ήμασταν η μόνη που δίναμε το παρών στις εκδηλώσεις τους φυσικά όταν μας καλούσαν, διότι η εφημερίδα μας όσο και να θέλουν ορισμένοι να μας χρεώσουν κάποιους, είναι ακομμάτιστη, αμερόληπτη και αντικειμενική. Εάν κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ότι ένα μεγάλο έσοδο της είναι η προβολή των υποψηφίων και όποιος προβάλλεται στην εφημερίδα και το site μας φροντίζουμε να μην τον δυσαρεστήσουμε, τότε είναι πρόβλημα τους, εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για να ευχαριστήσουμε τους «πελάτες μας». Λέγοντας όλα αυτά λίγο έλλειψε να ξεχάσουμε «το Ποτάμι», το οποίο απ ότι δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα στον νομό μας μπαίνει πολύ δυνατά. Φυσικά ο Χρήστος Τροχίδης πλαισιωμένος από την ομάδα στήριξης του θα αποσπάσει ψήφους από όλα τα κόμματα, διότι η ομάδα είναι πολυσυλλεκτική. Και φυσικά εάν Μανώλη μπορέσεις και βάλεις στην αγκαλιά σας και τον τέως δήμαρχο, τότε η εκλογή του Χρήστου είναι σίγουρη, εφόσον φυσικά πάει καλά και το Ποτάμι στο νομό εν συγκρίσει και με τους άλλους νομούς.

Πάντως οι κόντρες των εκλογών Α και Β βαθμού ΟΤΑ τον Μάιο, όπως δείχνουν τα πράγματα θα αποτυπωθούν και στις εθνικές εκλογές. Μπορεί να μην έχουν επίδραση μεταξύ των κομμάτων, όμως θα έχουν μεταξύ των υποψηφίων των κομμάτων. Πρώτη κόντρα με το ΠΑΣΟΚ στην Έδεσσα από τις δημοτικές εκλογές, δεύτερη κόντρα στη ΝΔ με τις περιφερειακές εκλογές και τρίτη με τις δημοτικές στην Πέλλα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όσο και να θέλουν κάποιοι να λένε ότι ξεχάστηκαν, όσο και να θέλουν κάποιοι να λένε ότι είναι στη σφαίρα της φαντασίας μας, εμείς αυτή την εβδομάδα τα γευτήκαμε όλα. Μήπως στη σύνθεση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή Έδεσσας δεν έγιναν κόντρες για το ποιοι θα είναι υποψήφιοι; Τελικά επικράτησε η λογική και το ψηφοδέλτιο καταρτίστηκε. Όμως δεν μπόρεσα να καταλάβω την υποψηφιότητα του πρώην δημάρχου Έδεσσας, όταν το 2009 το παρακαλούσαν να είναι υποψήφιος και γνωρίζαμε όλοι τότε ότι θα έκανε περίπατο και δε δέχθηκε να είναι υποψήφιος και δέχθηκε τώρα που μπορεί να βγει πρώτος, όμως το ΠΑΣΟΚ να μην εκλέξει βουλευτή από τον νομό.

Μήπως οι εκλεγμένοι στην Αντιπεριφέρεια Πέλλας δεν έχουν κόντρα με βουλευτή του νομού που στήριξε τις επιλογές του κόμματος; Όσο και να θέλουν να κρυφθούν δεν μπορούν να το πετύχουν. Τελικά αυτός που δε συμμετέχει, αυτός που δε στηρίζει τις επιλογές του κόμματος, αυτός που είναι αδιάφορος στις εκλογές του Α και Β βαθμού τοπικής Αυτοδιοίκησης, αυτός δεν έχει αρνητικά αποτελέσματα στην εκλογή του. Μήπως δεν υπάρχει κόντρα με το ψηφοδέλτιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δήμου Πέλλας με τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ; Δυστυχώς πολλές φορές δεν εκλέγεσαι όχι γιατί δεν αξίζεις, όχι γιατί δεν προσπάθησες, όχι γιατί δεν πρόσφερες, αλλά γιατί σε θέλουν γλάστρα, σε θέλουν άχρωμο.

Ανέκδοτο
Η γυναίκα του ναυτικού
Ήταν μια γυναίκα που έμενε μόνη της σχεδόν όλο το χρόνο γιατί ο άντρας της ήταν ναυτικός. Το σπίτι ήταν κοντά σε ένα σταθμό του ηλεκτρικού και όποτε περνούσε το τρένο έπεφτε η ντουλάπα που ήταν στη κρεβατοκάμαρα. Καλεί λοιπόν μια μέρα η γυναίκα έναν μαραγκό:
“Ξέρετε όποτε περνάει το τρένο η ντουλάπα πέφτει…”
Πριν προλάβει να ολοκληρώσει τη φράση της η γυναίκα περνάει το τρένο και πέφτει η ντουλάπα.
Ο μαραγκός δείχνει να ξέρει τη λύση στο πρόβλημα:
“Αφήστε το σε μένα, θα την στηρίξω στον τοίχο και μετά δεν θα πέφτει με τίποτα!”
Αφού τη στηρίζει και τελειώνει τη δουλειά, περνάει το τρένο και πέφτει πάλι κάτω η ντουλάπα.
Ο μαραγκός αρχίζει και τα χάνει:
“Δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει, αλλά αυτή τη φορά θα καρφώσω τη ντουλάπα στο τοίχο με ατσαλόπροκες για να μη πέφτει με τίποτα!”
Αφού την καρφώνει:
Για να δούμε τώρα που θα περάσει το τρένο θα πέσει πάλι;”
Περνάει το τρένο και ξαναπέφτει η ντουλάπα.
Ο μαραγκός έχει πάθει σοκ:
“Αν δεν τρελαθώ σήμερα δεν θα τρελαθώ ποτέ!!”
“Και τι θα κάνουμε τώρα; Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση”, λέει η γυναίκα.
“Θα κάνω μια τελευταία προσπάθεια”, απαντά ο μαραγκός, “θα μπω μέσα στη ντουλάπα να δω από μέσα τι πάει στραβά και πέφτει”.
Μπαίνει μέσα στη ντουλάπα κλείνει τις πόρτες και εκείνη τη στιγμή μπαίνει ο άντρας της γυναίκας μέσα, ο οποίος γύρισε από ταξίδι. Βλέπει τα πράγματα του μαραγκού και αρχίζει να φωνάζει:
“Άτιμη θα σε σκοτώσω!!! Που τον έχεις κρύψει τον εραστή σου; Στην ντουλάπα;;;”
Πάει, ανοίγει την ντουλάπα και βλέπει μέσα τον μαραγκό… “Ρε αλήτη τι κάνεις εδώ μέσα;;;;”
Και ο μαραγκός:
“Ρε φίλε άμα σου πω ότι περιμένω να περάσει το τρένο θα με πιστέψεις;”

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου